بازآرایی سیاست خارجی روسیه با هدف دور زدن تحریم ها-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان
یادداشت اختصاصی «مرتضی مکی»، کارشناس مسائل بین الملل؛

بازآرایی سیاست خارجی روسیه با هدف دور زدن تحریم ها

روسیه در عرصه اقتصادی و نظامی تلاش می کند مناسبات خود را با کشورهای حوزه خلیح فارس، خزر و آسیای مرکزی تقویت کند و مسکو با این رویکرد در نشست سران حوزه خزر شرکت کرد، زیرا روس ها معتقدند در همکاری با کشورهای حوزه خزر می توانند فرصت های جدیدی را برای صادرات و واردات و دور زدن تحریم ها ایجاد کنند.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۱۲ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 03
کد خبر: ۱۴۰۶۸۶

سیاست موفق روسیه در دور زدن تحریم‌ها و بر باد رفتن رؤیاهای غرب

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ با گذشت چندین ماه از آغاز جنگ اوکراین به نظر می آید این عملیات وارد دوره فرسایشی شده است، لذا روسیه تلاش می کند اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت خود را در اوکراین تنظیم کند. مهمترین هدف روسیه حمایت از مردم شرق اوکراین است که به وسیله نیروهای اوکراینی مورد حمله قرار گرفته اند.

 

روسیه در عرصه اقتصادی و نظامی تلاش می کند مناسبات خود را با کشورهای حوزه خلیح فارس، خزر و آسیای مرکزی تقویت کند و مسکو با این رویکرد در نشست سران حوزه خزر شرکت کرد، زیرا روس ها معتقدند در همکاری با کشورهای حوزه خزر می توانند فرصت های جدیدی را برای صادرات و واردات و دور زدن تحریم ها ایجاد کنند.


روسیه تلاش می کند با تقویت همکاری ها با کشورهای حوزه خلیج فارس نقش خود را در بازار نفت ایفا کند و با حفظ روابط نزدیک با عربستان و امارات به عنوان کشورهای فعال در حوزه انرژی، در حوزه صادرات نفت تحریم های غرب را دور بزند. با وجود این، غربی ها به دنبال تنگ تر کردن حلقه محاصره اقتصادی، سیاسی و نظامی روسیه هستند.

روس ها معتقدند در همکاری با کشورهای حوزه خزر می توانند فرصت های جدیدی را برای صادرات و واردات و دور زدن تحریم ها ایجاد کنند


به نظر می آید تلاش های غرب علیه روسیه در  چارچوب سیاستی بلندمدت در مرزهای این کشور مورد اتفاق نظر سران اروپایی قرار گرفته است. نشست سران ناتو از این منظر بسیار مهم و تصمیم بسیار بزرگی به شمار می رود؛ نشستی که به چند برابر شدن نیروهای ناتو منجر شد.

 
این موضوع به این دلیل حائز اهمیت است که اعضای ناتو در حال گسترش هستند و این گسترش با توجه به اینکه کشورهای اروپایی در قبال درخواست های آمریکا برای پذیرفتن سهم بیشتری در تأمین بودجه ناتو و مشارکت بیشتری در تأمین نیروهای واکنش سریع رویکرد مناسبی نشان ندادند، مهم است.

 
با جنگ اوکراین شکاف های میان اتحادیه اروپا و آمریکا در زمینه اهداف بلندمدت ناتو در مهار روسیه پر شده و اختلافات میان اعضای ناتو به شدت کاهش یافته است. علاوه بر این، موانع پیش روی عضویت فنلاند و سوئد در ناتو نیز رفع شده است، بنابراین ناتو که تصور می شد دیگر فلسفه وجودی ندارد، اکنون پایه های مستحکم تری نسبت به گذشته پیدا کرده است و باید شاهد صف آرایی سیاسی، نظامی و اقتصادی میان روسیه و غرب باشیم.


روسیه با استفاده از ابزار انرژی تلاش می کند کشورهای اروپایی را زیر فشار قرار دهد تا روند اعمال فشار و تحریم علیه مسکو کاهش یابد. در مقابل اروپایی ها تلاش می کنند با کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تأمین بخشی از نیازهای انرژی خود ارتباط نزدیکتری برقرار کنند و به دنبال راهکارهای میان مدت برای تأمین انرژی خود هستند.

روسیه با استفاده از ابزار انرژی تلاش می کند کشورهای اروپایی را زیر فشار قرار دهد تا روند اعمال فشار و تحریم علیه مسکو کاهش یابد


اروپایی ها تاکنون تصور می کردند با نفوذ در داخل روسیه، افزایش سرمایه گذاری در این کشور و افزایش مراودات مالی، اقتصادی و تجاری می توانند بر روند تصمیم سازی در مسکو مؤثر باشند، اما دولتهای اروپایی با شکست این ایده، راهبرد مهار روسیه در مرزهای خود را با تنگ کردن حلقه محاصره برای صف آرایی نظامی در پیش گرفته اند؛ بنابراین معادلات سیاسی، اقتصادی و امنیتی جهان تحت تأثیر این صف آرایی دچار تغییرات جدی خواهد شد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار